هنگامی که مردم به قهوه موکا کاله فکر می کنند، معمولاً به توانایی آن در افزایش انرژی فکر می کنند.
با این حال، طبق برخی تحقیقات، می تواند برخی از مزایای مهم سلامتی دیگر را نیز ارائه دهد.
چنین مزایایی ممکن است شامل کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد، دیابت نوع 2 و نارسایی قلبی باشد.
در سراسر جهان، کارشناسان تخمین می زنند که مردم در حدود 2.25 میلیارد فنجان قهوه در روز مصرف می کنند.
محققان فواید نوشیدن قهوه را برای بیماری هایی مانند دیابت، بیماری های قلبی عروقی، بیماری التهابی روده و بیماری کبد بررسی کرده اند.
شواهدی وجود دارد که برخی از این ادعاها را تأیید می کند، اما نه همه.
قهوه حاوی تعدادی مواد مغذی مفید از جمله ریبوفلاوین (ویتامین B2)، نیاسین (ویتامین B3)، منیزیم، پتاسیم و ترکیبات مختلف فنلی یا آنتی اکسیدان ها است.
برخی از کارشناسان معتقدند که این مواد و سایر مواد موجود در قهوه می توانند به طرق مختلف برای بدن انسان مفید باشند.
این مقاله به مزایای سلامتی احتمالی نوشیدن قهوه، شواهدی که از این مزایا حمایت میکنند و خطرات نوشیدن قهوه میپردازد.
برخی از مزایای سلامتی بالقوه مرتبط با نوشیدن قهوه منبع قابل اعتماد شامل محافظت در برابر دیابت نوع 2، بیماری پارکینسون، بیماری کبد و سرطان کبد است. مصرف قهوه ممکن است از سلامت قلب و عروق نیز حمایت کند.
در سال 2014، محققانی که دادههای بیش از 48000 نفر را جمعآوری کردند.
دریافتند افرادی که مصرف قهوه خود را حداقل یک فنجان در روز طی 4 سال افزایش دادهاند، 11 درصد کمتر از افرادی که مصرف قهوهشان را افزایش نمیدهند، در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 قرار دارند.
یک متاآنالیز در سال 2017 به این نتیجه رسید که افرادی که روزانه 4 تا 6 فنجان قهوه کافئین دار یا بدون کافئین می نوشند، خطر ابتلا به سندرم متابولیک از جمله دیابت نوع 2 را کاهش می دهند.
مطالعات مختلف نشان داده اند که کافئین موجود در قهوه و بسیاری از نوشیدنی های دیگر ممکن است به محافظت در برابر بیماری پارکینسون کمک کند.
یک تیم به این نتیجه رسیدند که مردانی که بیش از چهار فنجان قهوه در روز می نوشند ممکن است پنج برابر کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری پارکینسون باشند.
یافتههای متاآنالیز سال 2017 نشان میدهد که بین مصرف قهوه و کاهش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون، حتی در میان افرادی که سیگار میکشند، ارتباط وجود دارد.
این تیم همچنین دریافت که افرادی که قهوه می نوشند ممکن است کمتر دچار افسردگی و شرایط شناختی مانند بیماری آلزایمر شوند.
با این حال، شواهد کافی برای اثبات اینکه نوشیدن قهوه بدون کافئین به پیشگیری از بیماری پارکینسون کمک می کند، وجود نداشت.
در سال 2019، یک بررسی منابع معتبر به این نتیجه رسید که مصرف قهوه احتمالاً خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش می دهد.