یونجه خشک در اردبیل با کیفیت بالا به عنوان یک نیاز مهم برای حفظ حداکثر تولید گاو، به ویژه در تولید لبنیات شناخته شده است.
برای تامین عملکرد خوب شکمبه، یونجه کافی در جیره مورد نیاز است، اما با تغذیه بیشتر یونجه، چگالی انرژی جیره کاهش می یابد.
یونجه با کیفیت بالا به حیوان اجازه می دهد تا یونجه کافی مصرف کند و در عین حال انرژی دریافتی را برای به حداکثر رساندن تولید افزایش دهد. بزرگترین مانع برای تولید یونجه با کیفیت بالا، پخت سریع در مزرعه است.
در آب و هوای ما، شرایط خشک شدن خوب مهم است و بدست آوردن آن دشوار است. دوره های مناسب بدون بارندگی پراکنده هستند و پیش بینی آن دشوار است.
اگرچه فرآیندهایی برای سرعت بخشیدن به خشک کردن یونجه در دسترس هستند، اما برای موثر بودن باید در کنار آب و هوای خوب خشک کردن استفاده شوند.
تجهیزات و فرآیندهای جدید برای تولید یونجه بهتر ترویج شده اند، اما تعداد کمی از آنها ابزار موثری هستند.
اگرچه تولید یونجه با کیفیت بالا در منطقه ما یک چالش است، اما مراحل عملی وجود دارد که می تواند کمک کند.
استفاده از فرآیند مناسب در زمان مناسب مهم است. درمان های تهویه و تدینگ می تواند خشک شدن را تسریع کند، اما چنین فرآیندهایی باعث از بین رفتن نیز می شود.
از دست دادن ماده خشک و تغییرات مغذی هر بار که دستگاه از محصول عبور می کند رخ می دهد و کیفیت محصول نهایی را کاهش می دهد.
اگرچه مقداری از دست دادن اجتناب ناپذیر است، مدیریت خوب می تواند این تلفات را کاهش داده یا جبران کند تا کیفیت یونجه مورد نیاز را فراهم کند.
مزایای دریافتی از این درمان ها یا فرآیندها باید با هزینه های اضافی سنجیده شود تا بهترین روش برای تولید یونجه در مزرعه شما تعیین شود.
نیاز به پژمردگی یا خشک شدن سریع محصولات یونجه در مزرعه به خوبی شناخته شده است، اما انجام این وظیفه همچنان یک چالش است.
عوامل زیادی بر میزان خشک شدن مزرعه یونجه تأثیر می گذارد (Rotz, 1995).
خشک شدن بوسیله ساختار گیاه، ساختار نواری، خاک و شرایط آب و هوایی محدود می شود.
محدود کننده ترین عامل در طول فرآیند خشک کردن و مدیریت محصول متفاوت است.
هنگامی که محصولی با عملکرد بالا در یک نوار باریک گذاشته میشود، این ضایعات محدودتر میشود، زیرا رطوبت نمیتواند به راحتی از نوار خارج شود.
به طور کلی، هر چه میزان بارندگی بیشتر باشد و محصول در زمان بارندگی خشکتر باشد، از دست دادن ماده خشک و مواد غذایی بیشتر میشود.